Gummifiskeri.dk Ikke-kategoriseret Isen forsvandt og fisken vandt

Isen forsvandt og fisken vandt

I weekenden den 20-21 februar 2021, blev det igen muligt, at fiske. Isen var forsvundet mange steder og det skulle udnyttes, efter en måned uden fiskeri.

Lørdag blev næsen vendt mod Skyggehale put and take, et sted jeg ikke har været før. Der var en del is i den forreste sø, men bagerste var stortset isfri.

Som forholdsvis ny lystfisker, er der mange ting jeg endnu ikke har prøvet at fiske med, mere end et par gange og her tænker jeg særligt på gummidyr. Det har ikke været den store interesse jeg har haft for det, da jeg helt ærligt ikke kan fordrage lugten. Men til mit held blev jeg introduceret for flere produkter med lugtfrit agn og jeg er nu så småt kommet i gang med at fiske med gummi.

Jeg bruger aktuelt Flagman Olivia stangen til mit gummifiskeri. En fantastisk lille stang, som ikke kræver meget arbejde for at få gummidyret til at bevæge sig i vandet. Jeg bruger små bitte jig fra side til side, som får den bløde spids til at skabe bevægelse ned til mit agn.

På turen til Skyggehale, startede jeg med Crusher fra Serena baits, med et medium tungstenshoved.

Valget faldt på denne, dels på grund af de skrappe farver, samt størrelsen på agnet. Jeg syntes mange gange, at man skal op i et lidt større agn i det kolde vejr og her gør crusher det altså godt. Jeg fik desværre ingen kontakt på dette agn og valgte at skifte over til Serena Bait Buffy i bienemaden udgaven. Denne fik jeg nogle få meget forsigtige nap på, men kun kortvarigt.

Og her sluttede mit gummieventyr for denne gang. Jeg tror jeg må konstatere, at jeg syntes det er super fedt og spændende, at jeg har for lille et udvalg og sidst men ikke mindst, at jeg har stort behov for at starte i en sø, hvor det er nemt at se og følge agnet, da jeg er rigtig meget i tvivl om at få dem til at gå rigtigt.

Jeg syntes egentlig ikke jeg har problemer med, at sætte dem på krogen. Jeg syntes, at det er tydeligt at se på agnet om det sidder rigtigt i forhold til faldet på kroppen.

Nå, men som sagt gav jeg hurtigt op og gik over på hypostick i stedet. Det betyder også at det blev til et stang og hjul skift.

Jeg valgte at bruge min Pezon & Michel OSMOSE 1,5-7 g. En stang som jeg har været super glad for. Jeg er vild med dens design. Hjulet bestod ad Daiwa Regal LT 1000D, som er mit absolutte favorit hjul til pengene. Jeg syntes det er smooth i indspinning, velafbalanceret og ja, super flot (senere kommer et indlæg kun om regal lt).

Med hypnostick blå og gul fik jeg en del kontakt, men fortsat super forsigtigt. Hver kontakt jeg fik var enten ved spinstop eller igangsætningen. Jeg kaster altid hypnosticken ud, venter de sek. jeg mener der skal til for dagen, laver en kontant igangsætning, lidt indspinning og herefter spinstop og om igen. Det er sådan jeg finder agnet mest effektivt. Igen ingen fisk og ej heller mere kontakt resten af dagen, på trods af utallige farve og form skift.

Men hvad en nultur har også sin charme og grejet og mig selv blev luftet, hvilket var tiltrængt.

Søndag blev det til en tur i en af de lokale søer. Valget blev Kærshovedgaard som var forholdsvis isfri. Men da søen er så stor som den er, blev det vurderet, at der ville være fine muligheder for at komme til at fiske.

Til forskel fra lørdag, lod jeg gummidyrene være hjemme. Da jeg kender søen, vidste jeg at jeg ville gå efter at komme langt ud i søen og langt ned.

Jeg valgte også at skifte stang, da jeg syntes at jeg over et stykke tid, har oplevet problemer med at sætte mine tilslag på OSMOSEN. Jeg har ladet mig fortælle, at det har noget med aktionen at gøre. OSMOSEN har en blød progressiv aktion. Det blev min gode gamle Savage gear Parabellum ccs, som har en medium til hurtig aktion, hvilket skulle gøre det nemmere at sætte tilslaget og samme hjul som lørdag Daiwa Regal LT 1000D.

Jeg startede dagen med hypnosticks igen. Jeg afprøvede de fleste farver, men havde ingen kontakt. Syntes dog at det er fedt at mærke at det bliver nemmere og nemmere at placere dem i vandet, præcis der hvor jeg vil. Hvilket også gav mig god mulighed for at kaste ud langs med isen. Kun en enkelt gang ramte jeg isen, men med ninja reflekser fik jeg hevet agnet på land.

Jeg hev kassen med gennemløbere frem og valgte at tage nogle af de costummade gennemløbere i brug og tro mig når jeg siger, at jeg var stortset hele farveparken igennem og jeg fik ingen kontakt overhovedet. Det eneste tidspunkt jeg var tæt på, var da jeg som mange nybegyndere oplever, fik kludret lidt med linen og stangspidsen, så jeg måtte rette det ud og alt imens, en meter ude i søen en flot kildeørred svømmede ud foran mig. Det er typisk for mig, at jeg ser fiskene når jeg kludrer med mit gear.

Selvom det ikke blev til fisk denne weekend, så var det en fornøjelse at komme til søen igen. Den friske luft, de mange venner og nye ansigter man møder.

Jeg glæder mig til endnu en gang at kaste mig ud i et nyt fiskerieventyr, for det er hver tur for mig.

//Fiske-Line

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Post